Warpnet is een IT-bedrijf gespecialiseerd in cyber security. Vanwege de toenemende interesse in de diensten van Warpnet is er de behoefte ontstaan om de samenwerking tussen marketing en sales te optimaliseren. Om dit te realiseren wil het bedrijf naar één platform om processen en gegevens te centraliseren.

Sales en marketingprocessen centraliseren

Door het gebruik van verschillende systemen en inzichten ontbrak er een duidelijk overzicht van kansen bij bestaande klanten en de veranderende markt. Het gevolg van ontbrekende connectiviteit was dat beschikbare data niet goed werd benut. Hierdoor is de urgentie ontstaan om de organisatie te centraliseren en meer processen te automatiseren.

Hiervoor leverden wij een maatwerk oplossing gebouwd op Salesforce Sales Cloud. Om de samenwerking tussen de afdelingen te verbeteren, zijn kansen en bedreigingen in de markt inzichtelijk gemaakt door middel van rapportages en dashboards. Hierdoor kunnen de afdelingen snel schakelen, beschikt iedereen over actuele informatie en kunnen marketingcampagnes efficiënter worden ingezet.

Door het stroomlijnen van de marketing en salesprocessen wordt alle informatie van een lead van begin tot eind vastgelegd. Hierdoor heb ik een veel beter overzicht van de leads, opportunities en de lopende taken. Het belangrijkste voor mij is dat we zien dat hiermee de succeskans om een lead te converteren is vergroot.

Rick Luiken – Accountmanager Warpnet

Verbeterde capaciteitsplanning

Naast het centraliseren van de sales en marketingprocessen was Warpnet ook op zoek om de capaciteitsplanning van (gedetacheerd) personeel te verbeteren. Hiermee willen ze tijd en middelen efficiënter inzetten om zo hun klanten beter te bedienen.

Om de capaciteitsplanning te verbeteren, werken we aan meerdere automatiseringen. Zodra Sales een order heeft afgerond, wordt deze automatisch doorgezet naar de planningsafdeling. Deze afdeling heeft direct inzicht in de agenda’s van de werknemers, zodat de uit te voeren dienst direct kan worden ingepland. Daarnaast zijn we bezig met een oplossing die direct inzichtelijk maakt welke werknemers bij welke opdrachtgever aan het werk zijn en met welke tijdsduur.  

Warpnet is een IT-bedrijf gespecialiseerd in cyber security. Ze richten zich op de betrouwbaarheid & risicobeperking van technologie. Hun missie is om Nederland een veiliger land te maken door onze security kennis beschikbaar te stellen en actief te delen met anderen. Het is daarom belangrijk om niet alleen als leverancier te fungeren, maar door kennis over te dragen aan onze klanten ervoor te zorgen dat zij zelfredzaam worden op het gebied van Cyber Security. Meer weten? Kijk op warpnet.nl