Ben jij verantwoordelijk voor de oplossen van problemen van klanten, klantenervaringen en klanttevredenheid binnen jouw bedrijf? Deze training geeft jou alle handvaten om klantencontact soepel en soms zelf automatisch te laten verlopen.  

Tijdens deze training leren we je kennis en vaardigheden van Service Cloud efficiënt in te zetten voor jou servicemanagement. We leren je alles over de functionaliteiten die Salesforce Service Cloud te bieden heeft en hoe jij je klantenservice zo efficiënt mogelijk kan inrichten. Na afloop zorgen wij ervoor dat je helemaal vertrouwd bent met Salesforce Service Cloud en alle mogelijkheden en functionaliteiten van het platform, zodat je zelfstandig aan de slag kan. Aan bod komen onder andere: We trainen in ieder geval: de basisprincipes van Salesforce, navigeren, klantgegevens en klantcases. 

Na deze training:

  •      Ken je de basisprincipes van Salesforce 
  •      Ben je vertrouwd raken met het navigeren in Salesforce 
  •      Weet je hoe je klantgegevens moet invoeren, beheren en bewerken 
  •      Kun je klantcases aanmaken en beheren 
  •      Kun je acties uitvoeren in een case

Deze training wordt gegeven door

Daniël: Ik help klanten met het optimaliseren van hun Salesforce omgeving. Denk hierbij aan automatiseringen, het maken van dashboards en integraties met andere systemen. Daarnaast help ik jouw en je team om het beste uit Salesforce te halen door middel van een training. Wat mij echt voldoening geeft, is zien dat een team optimaal gebruik maakt van Salesforce. Samen met jou en je team passen we Salesforce aan op een manier die perfect aansluit bij jullie en zorgen we ervoor dat dit goed gebruikt worden door de eindgebruikers.