Je wilt snel en efficiënt jouw Salesforce omgeving beheren. Toch merk je wanneer je één of meerdere Salesforce omgevingen beheert dat je oneindig vaak moet klikken om bepaalde gegevens op te halen of om op de gewenste pagina te komen. Salesforce browserextensies zijn de oplossing die je tijd gaan besparen. De Chrome-extensies verhogen jouw productiviteit en verminderen handmatig werk. Met deze extensies kun je gegevens en metadata rechtstreeks vanuit uw browser ophalen, waardoor het je honderden klikken bespaart. We vertellen over onze favoriete Chrome-extensies in dit artikel.

In één klik toegang tot API’s 

Je bent een automatisering aan het beheren en daarvoor heb je API namen nodig, maar om deze te vinden moet je eerst verschillende pagina’s openen. Salesforce Show API Name is een extensie die ervoor zorgt dat je sneller veld- en object-API-namen kan inzien. Met één klik in je browser heb je inzicht in API-namen, zodat je een volledige blik krijgt op je nodige gegevens zonder andere pagina’s te moeten openen. 

Gemakkelijker navigeren tussen Salesforce-omgevingen 

Je werkt met verschillende Salesforce omgevingen, maar elke omgeving heeft in principe dezelfde blauwe Salesforce wolk in de browser waardoor je elke keer naar de verkeerde omgeving navigeert. Met de extensie ‘Salesforce Colored Flavicons’ kun je elke omgeving een eigen kleur geven. Zo weet je zonder de URL te checken of je wijzigingen maakt in de juiste omgeving. 

Export van data zonder fouten

Wanneer je data overzet van de ene Salesforce omgeving naar de andere moet je alle velden handmatig selecteren, wat vaak zorgt voor fouten. Met de extensie ‘Salesforce Data/Metadata Utility kun je alle velden, die hangen aan een Salesforce object, in één keer selecteren. Deze extensie maakt het exporteren van data veel minder foutgevoelig.

In één keer overzicht van de verschillen tussen omgevingen 

Werk je met een test- en productieomgeving? Dan gebruik je waarschijnlijk ‘Salesforce Change Sets’ om je instellingen van de ene Salesforce omgeving naar de andere te zetten. Maar vervolgens is het best lastig om de verschillen tussen deze omgevingen te zien. Met de extensie ‘Salesforce Change Set Helper’ kun je omgevingen vergelijken. Het geeft je meer informatie over de verschillen zoals, de laatst gewijzigde datum, gebruiker en API-naam voor elk item en laat je ook verschillen zijn tussen de omgevingen zoals in de afbeelding hieronder. 

Gemakkelijker gegevens debuggen en verkennen

De Salesforce Inspector is een Chrome-extensie die je helpt bij het debuggen en verkennen van Salesforce omgeving. Het helpt je bij het stroomlijnen van je werk doordat je rechtstreeks vanuit de browser Salesforce-records kunt bekijken, doorzoeken en bewerken. Maar het biedt ook toegang tot Salesforce-metadata om snel je omgeving te verkennen en te begrijpen. Ook helpt het je problemen efficiënt te identificeren en op te lossen.

Waarom je Salesforce browserextensies moet gebruiken

De browserextensies gaan je honderden klikken en hoofdpijn besparen. Waardoor je jouw productiviteit kunt verhogen, meer tijd hebt om jouw Salesforce omgeving nog beter in te richten en sterkere relaties kunt opbouwen met jouw eindgebruikers.