By weronika

Salesforce is leider op het gebied van cloudgebaseerde CRM-software. Elke organisatie die te maken heeft met klantrelaties, kan in Salesforce de processen inrichten en stroomlijnen. De consultants en developers van GoSoniq ondersteunen klanten bij het optimaliseren van deze processen.

Wat houdt het traineeship in?

Bij GoSoniq leiden we collega’s op tot Salesforce consultants en Salesforce developers met brede kennis om klanten te kunnen helpen bij al hun vraagstukken. Het traineeship is een combinatie van soft skills trainingen, inhoudelijke sessies, zelfstudie en learning on the job. Daarnaast leer je de organisatie en je collega’s kennen. 

Wat betreft de soft skills trainingen kan je denken aan communicatietraining, een klantcontactoefening en time management tips. Bij de inhoudelijke sessies wordt uitleg gegeven over de Marketing Cloud, Commerce Cloud en Sales Cloud binnen Salesforce. 

Via Trailhead, het trainingsplatform van Salesforce, behaal je verschillende Salesforce certificeringen. Naast de zelfstudiemomenten die je hiervoor hebt, spar je er met collega’s over om nog beter de stof te begrijpen.

Learning on the job

Al na ongeveer een maand ga je – onder begeleiding van ervaren collega’s – aan de slag voor een klant. Op deze manier leer je goed het systeem kennen en kan je de kennis die je opdoet toepassen in de praktijk. Je wordt gekoppeld aan een buddy, zodat je altijd iemand om advies kan vragen.

De werkzaamheden

Bij GoSoniq zorgen we dat de klant optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die Salesforce biedt. Bovendien helpen we bij het inzetten van rapportage- en analysetools, waardoor continue optimalisatie mogelijk is. Zo kunnen onze klanten zich focussen op hun core business. Er is veel ruimte voor vrijheid en creativiteit in het vinden van de beste oplossing voor de klant.

Helpen bij en adviseren over de inrichting van processen zal door de Salesforce consultant worden gedaan. Als er gecodeerd moet worden of er zijn technische vragen, dan pakt de Salesforce developer dit op. Er is altijd een wisselwerking, dus beide rollen hebben veel contact met elkaar.

Over ons

GoSoniq is een platte organisatie met een informele werksfeer en korte lijnen. Wekelijks is er een meeting met het hele team, waarin uiteenlopende zaken worden besproken. Van inhoudelijke werkzaamheden voor klanten tot de strategie en positionering van GoSoniq. Je bent dus breed betrokken bij de organisatie en het inbrengen van ideeën wordt dan ook zeker gewaardeerd.

Spreekt het Salesforce traineeship jou aan? Bekijk dan onze vacatures en neem contact met ons op!

Vacatures