Zei er iemand ”cold sales”? Terwijl de meesten onder ons nog van het zomerweer aan het genieten zijn, staat de Salesforce Winter ’23-update inmiddels al om de hoek. Benieuwd naar de belangrijkste onderwerpen en hoogtepunten die op dit moment bekend zijn over deze update? In dit artikel gaan we deze puntsgewijs bij langs.

Winter ’23 Pre-Release Org

Aanmelden voor een pre-releaseorganisatie is de beste manier om een voorbeeld van de nieuwe release te bekijken voordat deze beschikbaar komt in jouw sandbox, waarin nieuwe eigenschappen in een overzichtelijke productieomgeving te testen zijn. Pre-release orgs zullen vanaf 11 augustus beschikbaar zijn.

Release notes Winter ’23

De belangrijkste datum is de dag waarop de release notes worden gepubliceerd; deze geven ons een eerste blik op de nieuwe eigenschappen en verbeteringen die in Salesforce worden geïmplementeerd. Deze zullen vanaf 17 augustus beschikbaar zijn via Salesforce Help.

Winter ’23 Sandbox-voorbeeld

Als je hebt besloten gebruik te maken van de sandbox-preview, worden de door jou gekozen sandboxes dit weekend geüpgraded naar Winter ’23. Net als met het prerelease-programma is het mogelijk om met de sandbox-preview nieuwe functies testen zonder de live-omgeving te beïnvloeden. Het extra voordeel van de sandbox-preview is echter de mogelijkheid om nieuwe functies te testen met behulp van een configuratie die past bij jouw productieomgeving.

Salesforce Winter ’23 Releasedatums

Het is van belang om ervan op de hoogte te zijn wanneer je Salesforce-exemplaar wordt geüpgraded naar de nieuwe release, zo kan je er namelijk voor zorgen dat je alles in jouw organisatie getest is voordat de release live gaat. Zo weet je met zekerheid dat alles nog steeds goed werkt, en dat je zonder problemen de nieuwe functies en upgrades kan weten te navigeren.

De drie belangrijkste releaseweekenden voor Winter ’23 zijn:

  • 9 september 2022
  • 7 oktober 2022
  • 14 oktober 2022

Overzicht van de belangrijkste data

Klaar voor de Salesforce Winter ’23-release?

Door op de hoogte te blijven van de afgelopen Salesforce-releases, weet je wellicht dat er nog veel meer in petto is en dat dit slechts enkele van de verbeteringen zijn die de Salesforce Winter Release ’23 naar voren zal brengen. Interesse in meer informatie over specifieke functies die jouw bedrijfsprocessen kunnen verbeteren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We hebben uitgebreide ervaring met het begeleiden van onze klanten door Salesforce updates, en wij staan altijd klaar om aanbevelingen op maat te geven.