Maak kennis met Mariël, Salesforce Consultant bij GoSoniq. Na een periode als marketeer, besloot ze haar carrière een nieuwe wending te geven en haar passie te volgen. Mariël deelt graag haar verhaal met jou!

Zoektocht in het werkveld

Na het afronden van mijn bachelor Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool en mijn (pre-)master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit, ben ik aan de slag gegaan als Marketeer bij een internationaal bedrijf. Een mooie, veelzijdige functie waarbij ik de vrijheid had om te ontdekken welke aspecten van marketing mij het meeste aanspraken. Tijdens deze periode ontdekte ik mijn passie voor data-analyse en -beheer.

De brug tussen marketing en IT

Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij GoSoniq terecht. Ik had nog niet eerder gehoord van Salesforce maar de combinatie van consultancy, marketing en IT sprak mij erg aan. Al snel merkte ik dat ik in de functie van Salesforce Consultant mijn analytische vaardigheden en passie voor data en gegevens goed kon toepassen. Vooral de brug tussen Marketing en IT vind ik erg leuk. Het Salesforce-platform stelt gebruikers in staat om een schat aan gegevens te verzamelen, te beheren en te analyseren. Hierdoor kunnen strategische beslissingen worden genomen en marketingactiviteiten geoptimaliseerd worden. Bovendien biedt mijn rol bij GoSoniq de kans om verschillende branches, markten en bedrijfsculturen te verkennen.

Werken bij GoSoniq

Na 11 maanden werkzaam te zijn bij GoSoniq, merk ik dat mijn enthousiasme voor mijn werk elke dag blijft groeien. Binnen het bedrijf heerst een cultuur van openheid, waarbij een informele werksfeer centraal staat. Hierdoor ervaar ik veel vrijheid en verantwoordelijk in mijn werkzaamheden. Er is ruimte voor eigen initiatief, het nemen van beslissingen en het uitvoeren van taken op een zelfstandige manier. Inmiddels heb ik het Salesforce Consultant Traineeship afgerond door afgelopen januari mijn Salesforce Administrator Certificaat te behalen. Op dit moment ligt de focus op het doorontwikkelen als consultant met behulp van verschillende klantprojecten, trainingen en Salesforce Trailheads. In de toekomst heb ik de ambitie om extra Salesforce Certificaten te behalen, zoals Sales Cloud Consultant en Marketing Cloud Consultant.

Wil jij ook je passie voor marketing en IT combineren in de rol van Salesforce Consultant? Kijk op onze vacaturepagina, en wie weet tot snel!

Vacancies