Papieren contracten ondertekenen met fysieke handtekeningen kost veel tijd, is duur en in sommige gevallen minder veilig. Bedrijven streven juist naar efficiënte processen en geïntegreerde systemen om de productiviteit te verhogen. Daarom biedt Salesforce een integratie met DocuSign. Een snelle en betrouwbare manier om elektronisch documenten en contracten te ondertekenen. In dit artikel bespreken we de voordelen van deze integratie. 

Vereenvoudigde documentafhandeling en snellere deals 

Met DocuSign worden documenten rechtstreeks vanuit Salesforce verzonden naar belanghebbenden. Omdat er niet tussen verschillende platforms geschakeld hoeft te worden, bespaart de integratie tijd en wordt de kans op fouten verminderd. Dit zorgt voor een gestroomlijnde documentafhandeling. Daarnaast kunnen belanghebbenden documenten elektronisch ondertekenen vanuit hun eigen inbox. Het tekenproces wordt hiermee versneld, waardoor deals sneller kunnen worden gesloten.  

Gemakkelijke naleving van de regelgeving 

De combinatie van DocuSign en Salesforce biedt een hoog niveau van nauwkeurigheid en naleving van de regelgeving. Zo zijn de elektronische handtekeningen rechtsgeldig en houden de systemen nauwkeurig bij wie wat met een document doet. Dit helpt bedrijven om te voldoen aan wettelijke vereisten en eventuele problemen binnen de wetgeving te voorkomen. 

Real-time status en opvolging

Een van de grote voordelen van de integratie is de mogelijkheid om de status van documenten in real-time te volgen. Salesforce-gebruikers kunnen onmiddellijk zien wanneer een document is geopend, bekeken of ondertekend. Bovendien kunnen automatische meldingen worden ingesteld om belanghebbenden op de hoogte te stellen van elke actie met betrekking tot het document. Hierdoor ben je altijd op de hoogte of jouw documenten al gezien of ondertekend zijn en kun je nodigde acties ondernemen.  

Verhoogde productiviteit van teams en klantgerichtheid op een hoger niveau

Een ander voordeel van deze integratie, is dat teams gemakkelijk kunnen samenwerken aan documenten, zonder dat bestanden heen en weer gemaild moeten worden. Dit zorgt ervoor dat bestanden niet door elkaar worden gehaald of kwijtraken, waardoor de algehele productiviteit verhoogt. Daarnaast kunnen bedrijven met de integratie van DocuSign een hoger niveau van klantgerichtheid bereiken. Klanten waarderen de snelheid en het gemak van elektronische ondertekening. 

De integratie tussen DocuSign en Salesforce voor uw bedrijf 

Ben je benieuwd wat de integratie tussen DocuSign en Salesforce voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom in contact met één van onze consultants, zij kunnen je adviseren over de integratie en helpen de integratie te implementeren.