Salesforce developers zijn verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de Salesforce oplossingen van een organisatie. Als Salesforce developer heb je diverse werkzaamheden. Zo kan je je bijvoorbeeld bezighouden met implementaties en integraties en kan je jezelf breed ontwikkelen in zowel back-end als front-end development. 

Wie is deze Salesforce developer?

De Salesforce developer die ons een kijkje in zijn leven wil geven, is Frank Hummel. Frank werkt voor Forward, een bedrijf dat Salesforce implementeert bij organisaties. Door hun kennis van zowel Salesforce als e-commerce en marketing in te zetten, helpen ze bedrijven met het behalen van hun doelstellingen. Vanuit zijn eigen ervaring met Salesforce ondersteunt Frank met het opleiden en begeleiden van trainees voor GoSoniq. Maar hij is natuurlijk zelf ooit ook ergens begonnen.  

De interesse voor IT gaat al een behoorlijke tijd terug, naar toen Frank veertien was en zichzelf programmeren heeft aangeleerd. Naar eigen zeggen had hij de drive en interesse voor de IT toen al wel, maar had hij geen idee hoe hij een baan in die sector voor zich moest zien en dus nog helemaal hoe zo’n werkdag zou zijn. Misschien heb jij dit als lezer zelf ook nog niet. Degene die in dit geval het beste een werkdag kan omschrijven uit het leven van een Salesforce Developer, is Frank zelf. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Nadat de kop koffie gepakt is en de laptop is opgestart, begint de werkdag van Frank. De volgende stap is om te inventariseren waar hij de vorige dag gebleven was. Het werk zelf bestaat uit een combinatie van individueel aan de slag zijn en regelmatig overleggen met de klant. Dit gaat altijd volgens de Scrum-methode. Het is belangrijk dat er dagelijks overleg is, zodat de klant weet wat er op dat moment speelt en zodat fouten sneller worden ontdekt en opgelost kunnen worden. Verder is de werkdag van Frank heel divers. Van een visueel design van een website tot een integratie maken met een leversysteem. Je bent dus zowel bezig met back-end als front-end development. Als er een stuk code is geschreven dan wordt deze aangeboden aan een collega voor een code review. Als er naar gekeken is wordt het overgezet naar de productieomgeving.  Zo leer je ook van elkaar.

Advies voor toekomstige Salesforce developers  

Frank heeft geleerd door vallen en opstaan. Hierdoor geeft hij ook als tip mee voor beginners dat je niet bang moet zijn om te falen of hoe hij het zelf verwoordt: “Je mag op je bek gaan en fouten maken, daar leer je van.” Belangrijk volgens hem is ook dat je nee moet durven zeggen als je denkt dat iets niet werkt, in plaats van dat je met de menigte meedoet. Het laatste dat Frank mee wil geven is: “Probeer het niet alleen te doen, maak gebruik van de kennis van anderen.” Frank is dan ook actief bezig met het laatste, doordat hij als vraagbaak beschikbaar is voor onze trainees en met hen zijn kennis deelt.

”Je mag op je bek gaan en fouten maken, daar leer je van.”

Binnen het traineeship is eigen verantwoordelijkheid belangrijk, bijvoorbeeld door middel van zelfstudie op het trainingsplatform van Salesforce. Hierbij is Frank beschikbaar voor vragen. Naast de begeleiding van Frank, krijg je vanuit GoSoniq een coach om aan persoonlijke leerdoelen te werken. Ook bevat het traineeship verschillende soft skills trainingen. Dit zorgt voor een goede basis om je carrière als Salesforce developer te starten.  

Nooit te ervaren om verder te leren

Hoewel hij anderen bijstaat in het proces om Salesforce developer of consultant te worden is Frank, als senior developer, zelf ook nog niet klaar met zijn eigen ontwikkeling. Frank is momenteel voornamelijk bezig met front-end ontwerp en wil zich nu meer verdiepen in back-end development. Dit doet hij door zelf documentatie te raadplegen en zich zo te ontwikkelen. Hoe ervaren je dus ook bent, het leren hoeft zeker niet op te houden.  

Ook Salesforce developer worden?

Solliciteer dan snel voor de functie van Salesforce Developer of voor het Traineeship Salesforce Developer bij GoSoniq!

Vragen? Neem dan contact op met Nathalie van der Moer via: nathalie.van.der.moer@gosoniq.nl